Finn de beste sommerdekkene

Det å ha gode sommerdekk er svært viktig for et trygt, komfortabelt og økonomisk bilhold etter at snøen har smeltet. Snødekte og bare veier har helt ulik overflate, og det er åpenbart at dekkene må ha ulike egenskaper for å takle dette.

Mange tenker at det å kjøre med vinterdekk om sommeren ikke er noe problem da den eneste forskjellen er at man får bedre grep. De tar feil! I en test utført av TV2 og Broom uttales det;

«Jo varmere det blir, desto mykere blir dekkene. Da får man i tillegg til lengre bremsestrekning, mer ustabilitet, dårligere drenering og økt fare for vannplaning.»

I tillegg vil vinterdekkene slites raskere da gummiblandingen er tilpasset andre temperaturer. Sommerdekk har også lavere rullemotstand og vil føre til bedre drivstofføkonomi enn å bruke vinterdekk om sommeren.

Kjøpe sommerdekk på nett

I løpet av de siste årene har det blitt svært enkelt å handle dekk og felger på nett. For deg som forbruker betyr dette økt konkurranse og dermed bedre priser og tilbud. Det gjør det også mulig for deg å finne sommerdekkene som passer din bil, kjørevaner og prisklasse best når du skal kjøpe sommerdekk for å gjøre bilen klar for den grønne årstiden.

Du kan enkelt sammenligne ulike butikker og dekk på datamskin eller telefon uten å være nødt til å besøke ulike dekkforretninger. Dessuten har mange butikker som selger sommerdekk på nett samarbeid med lokale verksted og kan gi gunstige priser på dekkskift og oppbevaring av dekk i deres dekkhotell.