Få råd til drømmebilen med refinansiering

Mange av oss drømmer om å kjøre en helt spesiell bil som man virkelig har lyst på. Enten det er en Audi, Volvo, BMW eller Ferrari er dette tilfellet for mange. Samtidig vet vi at en bil kan være en dyr investering. Det er ikke et lite kjøp, og det krever at man har en økonomi som tilsier at summen på bilen er fornuftig å betale. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan man kan få råd til drømmebilen, blant annet gjennom refinansiering.

Det finnes mange grep man kan ta for å forbedre økonomien for å få råd til for eksempel en Audi eller en BMW. En måte er å spare, en annen er å kvitte seg med eller redusere annen gjeld. Videre ser vi nærmere på det siste; nettopp hvordan du smart og enkelt med refinansiering kan få kontroll over økonomien.

Hva er refinansiering?

Å refinansiere vil si at man ber om bedre betingelser for den eksisterende gjelden man har. Det vil for eksempel si at man får lengre nedbetalingstid eller lavere rente. Begge deler vil gjøre at du hver måned betaler mindre på lånet, og på den måten frigjør kapital til å bruke på andre ting, som for eksempel å kjøpe en bil du har lyst på. Forskjellen på å forlenge nedbetalingstiden og å få lavere rente er at totalkostnaden øker hvis du forlenger nedbetalingstiden, mens den synker hvis du får lavere rente. Med lavere rente kan du enten velge å betale ned lånet raskere enn du ellers ville gjort eller betale det ned på like rask tid, men med lavere månedlige utgifter.

Samle smålån i ett lån med refinansiering

En annen måte å refinansiere på er å samle flere smålån, som for eksempel forbrukslån eller kredittkortgjeld, i ett lån med mer gunstig rente. Dette gjør for det første at det er enklere å holde oversikt over gjelden din, og for det andre så blir lånene billigere, av samme årsaker som vi nevnte i avsnittet om hva refinansiering er. Vi håper at du gjennom å lese denne artikkelen har fått litt mer innsikt i hva refinansiering er, og hvorfor dette kan være en god måte å få råd til for eksempel drømmebilen du lenge har hatt lyst på.